industrialresidentialworkplacehospitality
portfolio - workplace
  • The Stock Exchange/33 Great Charles Street∨ ∧

    Client: Stoford Developments / EFG Harris Allday
    Description: £1.85m, full refurbishment of Birmingham’s former Stock Exchange
    Location: 33 Great Charles Street, Birmingham

    Thuja Design were honoured to be appointed as designers for the refurbishment of 33 Great Charles Street, a building that has been at the heart of Birmingham’s business and financial district for over a century. Built in 1928, the former Stock Exchange is a landmark property, and Thuja Design recognised the need for an interior scheme to match this epithet. The Stock Exchange comprises of 24,800 sq ft and is spread over basement, lower ground, ground and 5 upper floors. The façade of Portland stone and strong cornicing is very striking, which influenced the interior design strongly, as well as the many historical features which were retained. The old trading floor of the stock exchange underwent a transformation into a new client and meeting suite on two floors and was the centre piece of this redevelopment. The building has since been shortlisted for a BCO award for refurbished offices.

  • 123-127 Hagley Road∨ ∧

    Client: G E Real Estate
    Description: Redevelopment of three five-storey buildings with a total of 63,000 sq ft of office space in the heart of Edgbaston’s established business district.
    Location: Edgbaston, Birmingham

    Thuja Design were appointed to produce designs for the refurbishment of 125 Hagley Road, a five Storey Building, and vacant office space within 127 Hagley Road. The scope of works included all common area, including Reception Areas, stairwells, landings and W/C’s together with all office suites in 125.The design work extended to exterior improvements, which included a new entrance to 125, hard landscaping to all buildings, the redevelopment of the communal garden area and scheme signage.

  • 401 Grafton Gate∨ ∧

    Client: ING UK
    Description: Refurbishment of prominent office building in the centre of Milton Keynes
    Location: Milton Keynes

    When ING UK approached Thuja Design they required a total redesign of the public spaces throughout the building. With a full height glass atrium Thuja Design knew that the reception had to be equally impressive. Hones granite floor and wall finishes, statement lighting and a bespoke reception desk helped to achieve this, creating an environment that any office worker would be proud to call theirs.

  • Black Country House∨ ∧

    Client: Crowe Clark Whitehall
    Description: A tenant fit-out within the newly refurbished Black Country House office building
    Location: Oldbury, West Midlands

    Crowe Clark Whitehall approached Thuja Design to produce a tenant fit out-out scheme for their thriving accountancy firm who were amalgamating their three satellite offices into a regional hub in the newly refurbished Black Country House. The scope of works covered a reception area, board room, staff kitchen area, toilets and two main office areas.

  • Ellenborough House∨ ∧

    Client: IGNIS (UK) Property Fund/ Rickerbys LLP Solicitors
    Description: Redevelopment of 47,500 sq ft of Grade A office accommodation in the heart of Cheltenham
    Location: Wellington Street, Cheltenham

    Thuja Design were appointed to produce designs for the refurbishment of Ellenborough House incorporating three floors of office accommodation for Rickerbys solicitors one of the regions leading law firms.The scope of work included all common areas, including Reception Area, stairwells, landings and W/C’s together with all office suites, meeting rooms and breakout areas within the building. With Ellenborough house being a period building, constructed of reconstituted bath stone, the colour scheme reflected that by using a palette of creams and greens, with hints of gold to emphasise the opulence of the period. There is an open plan office environment to take full advantage of the high ceilings and proportions of the building.

  • Lancaster House∨ ∧

    Client: New Wood Properties
    Description: Refurbishment of a 41,000 sq ft, seven storey office building within central Birmingham
    Location: Newhall Street, Birmingham

    Thuja Design where appointed to produce designs for the refurbishment of the public areas and most of the office suites of Lancaster House, as well as CAT B tenant fit-out schemes for Stoford Developments, Bridge House and Emms Gilmore Liberson. Lancaster House is a prominent Portland Stone building at the junction of Newhall Street and Great Charles Street Queensway, which has an abundance of historical features, typical of many buildings in Birmingham. Thuja Design knew that it was important to retain as much of this as possible, and to enhance the natural opulence of the building. They achieved this with high quality products like wood panelling and ceramic tiles, clever lighting to emphasise certain features and a polished finish. The quality of the refurbishment was so high that it was deemed an award winning office-fit out.